Cranio sacraal therapie

Cranio sacraal therapie is gebaseerd op het pulserend ritme van het craniosacrale systeem en richt zich op het vrijmaken van blokkades en het stimuleren van de natuurlijke stroom van energie. Dit ritme, dat nauw verbonden is met de hersenen en het ruggenmerg, weerspiegelt het vermogen van het lichaam om spanningen en disbalans zelf te reguleren.

Zelfherstellend vermogen

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is iets dat we vaak over het hoofd zien in onze jacht naar directe oplossingen. Cranio sacraal therapie daagt je uit om terug te keren naar de basis. Naar het geloof dat het lichaam, als het in harmonie is, in staat is om zichzelf te genezen.

De behandeling bestaat uit zachte aanrakingen en subtiele manipulaties op verschillende plekken op het lichaam. Dit opent de deur naar gebieden die vastzitten in spanning en stress. Door deze gebieden vrij te maken, wordt de natuurlijke stroom van het craniosacrale ritme hersteld. Het lichaam krijgt de kans om zichzelf te ontdoen van blokkades die de optimale werking belemmeren.

Cranio sacraal therapie als aanpak

In plaats van te focussen op het onderdrukken van symptomen, erkent cranio sacraal therapie het belang van het aanpakken van de oorzaak. Het spoort het lichaam aan om zijn eigen balans te herstellen, wat leidt tot een diepgaande heling op zowel fysiek als emotioneel niveau.

De kracht van deze therapievorm ligt in de eenvoudige, maar doeltreffende benadering. Het is een uitnodiging om de controle los te laten en het lichaam zijn natuurlijke gang te laten gaan.

Wil jij aan de slag om op celniveau je lichaam aan te spreken en ruimte te geven om trauma's en blokkades los te laten? Kom dan langs en ervaar het zelf. Mijn benadering is biodynamisch, dat wil zeggen dat ik invoel op de energie en geen protocol volg. Ook gebruik ik edelstenen mocht dit ondersteunend zijn. Ervaar wat het is om helemaal ontspannen te zijn, een staat die je misschien al lang vergeten bent.

Het uurtarief is 85 euro per uur. Mocht je interesse hebben vul dan hieronder het formulier in, dan krijg je zo snel mogelijk bericht.