CHARLIE MACKESY – THE BOY, THE MOLE, THE FOX AND THE HORSE

De bestseller van Charlie Mackesy is nu eindelijk verfilmd. The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, is een prachtig geïllustreerd boek over een jongen die bevriend raakt met een mol, een vos en een paard.

De Britse tekenaar Charlie Mackesy vertelt dat hij het boek heeft gemaakt naar aanleiding van de openhartige en filosofische gesprekken die hij met vrienden had, over wat er echt toe doet in het leven. De eerste tekening die Charlie maakte was die van een jongetje op een paard. De wijze les die erbij geschreven werd was: ‘Wat is het moedigste woord dat je ooit hebt gezegd?’ vraagt de jongen. ‘Help’, antwoordt het paard.

Kwetsbaarheid is kracht

De tekening ging viraal, nadat Charlie hem op Instagram had gezet. De tekst wordt veel gebruikt om je te laten inzien dat kwetsbaarheid tonen juist een kracht is. Niet alleen bij veel therapeuten zie je de afbeelding in de wachtkamer terug, maar ook in ziekenhuizen over de hele wereld kom je hem tegen.

Daarna volgde al snel het boek, dat is uitgeroeid tot een ongekend succes. Alleen in Engeland werd het boek al meer dan twee miljoen keer verkocht. Wereldwijd staat de teller inmiddels op meer dan vijfenhalf miljoen.

Alle vier zijn delen van dezelfde persoon

Natuurlijk kon de verfilming van dit prachtige boek niet uitblijven, en op 24 december 2022 was de première op BBC 1. ‘Alle vier de personages vertegenwoordigen verschillende delen van dezelfde persoon,’ vertelde de Charlie aan The Guardian. ‘De nieuwsgierige jongen; de mol die enthousiast maar een beetje hebzuchtig is; de vos die gekwetst is en zich heeft teruggetrokken, die wantrouwig is, maar toch mee wil doen; en het paard dat het wijste en diepste deel is van een mens, de ziel.’

Je kunt de hele film kijken als je een abonnement hebt op Apple-tv.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download