CHARLIE MACKESY – THE BOY, THE MOLE, THE FOX AND THE HORSE

De bestseller van Charlie Mackesy is nu eindelijk verfilmd. The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, is een prachtig geïllustreerd boek over een jongen die bevriend raakt met een mol, een vos en een paard.

De Britse tekenaar Charlie Mackesy vertelt dat hij het boek heeft gemaakt naar aanleiding van de openhartige en filosofische gesprekken die hij met vrienden had, over wat er echt toe doet in het leven. De eerste tekening die Charlie maakte was die van een jongetje op een paard. De wijze les die erbij geschreven werd was: ‘Wat is het moedigste woord dat je ooit hebt gezegd?’ vraagt de jongen. ‘Help’, antwoordt het paard.

Kwetsbaarheid is kracht

De tekening ging viraal, nadat Charlie hem op Instagram had gezet. De tekst wordt veel gebruikt om je te laten inzien dat kwetsbaarheid tonen juist een kracht is. Niet alleen bij veel therapeuten zie je de afbeelding in de wachtkamer terug, maar ook in ziekenhuizen over de hele wereld kom je hem tegen.

Daarna volgde al snel het boek, dat is uitgeroeid tot een ongekend succes. Alleen in Engeland werd het boek al meer dan twee miljoen keer verkocht. Wereldwijd staat de teller inmiddels op meer dan vijfenhalf miljoen.

Alle vier zijn delen van dezelfde persoon

Natuurlijk kon de verfilming van dit prachtige boek niet uitblijven, en op 24 december 2022 was de première op BBC 1. ‘Alle vier de personages vertegenwoordigen verschillende delen van dezelfde persoon,’ vertelde de Charlie aan The Guardian. ‘De nieuwsgierige jongen; de mol die enthousiast maar een beetje hebzuchtig is; de vos die gekwetst is en zich heeft teruggetrokken, die wantrouwig is, maar toch mee wil doen; en het paard dat het wijste en diepste deel is van een mens, de ziel.’

Je kunt de hele film kijken als je een abonnement hebt op Apple-tv.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Joshua Bell

EXPERIMENT – JOSHUA BELL

Joshua Bell is een van 's werelds grootste violisten. Zijn ...

ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en ...
Step inside the circle

KORTE DOCUMENTAIRE – STEP INSIDE THE CIRCLE

In deze korte documentaire 'Step inside the circle' kun je ...
Frequentie 936 Hz

HEEL JE HART MET FREQUENTIE 639 HZ

De frequentie 639 Hz is ook wel de frequentie van ...
Be a Mr. Jensen

KORT FILMPJE – BE A MR. JENSEN

In dit korte filmpje 'Be a mr. Jensen' zie je ...
Look beyond borders

LOOK BEYOND BORDERS – 4 MINUTEN EXPERIMENT

Twintig jaar geleden ontdekte psycholoog Arthur Aron dat elkaar 4 ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download