BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst met prestaties, waar veel artiesten alleen maar op kunnen hopen. Hij is meerdere keren bekroond en heeft zeven veelgeprezen albums uitgebracht. Hij werkte met gerenommeerde muzikanten en producers en heeft de eer een Steinway-artiest te zijn.

Ik word muzikant

Chad is geboren in North Carolina en wist toen hij vijf jaar oud was al dat hij muzikant wilde worden. Toen hij achttien jaar werd schreef hij zich in aan het Berklee College of Music in Boston. Op school begon hij zijn carrière als studiomuzikant. Na zijn studie besloot hij op tournee te gaan met Babik Reinhardt, de zoon van de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt.

“When you play, never mind who listens to you.”

Robert Schumann

Na deze periode vormde hij het Chad Lawson Trio. Ze brachten hun debuutalbum uit in 1997, gevolgd door Dear Dorothy; The Oz Sessions in 2002 en Unforeseen in 2004. Chad nam in 2007 een sabbatical van het jazztrio en ging op tournee. Dat deed hij als toetsenist met de welbekende artiest Julio Iglesias. Ze speelden op meerdere plaatsen in Europa en Zuid-Amerika.

Chad Lawson soloalbum

In 2009 bracht Chad zijn eerste soloalbum uit, Set on a Hill. Het album werd geproduceerd door de legendarische Will Ackerman en werd door de 1 miljoen luisteraars van Whispering Solo Piano uitgeroepen tot ‘Album van het jaar‘.

Laat je meevoeren door de muziek van zijn prachtige album Breathe. Luister alle nummers via Spotify of luister en kijk de clips op Youtube.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download