BINDU-DAG

Deze mooie Bindu-dag heeft als thema 'Triggers'. Deze dag gaat je nieuwe inzichten, een stap vooruit en harmonie in jezelf opleveren. Het effect van het reguleren van je emoties en het helen van je trauma's is groot.

Ken je dat gevoel dat iemand iets zegt of doet en je behoorlijk raakt. Je voelt angst, schuld, boosheid of schaamte. We hebben allemaal emotionele triggers. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om ze te identificeren, maar het proces om ze te leren kennen en begrijpen gaat je helpen om ze te helen en te leren hoe je beter kunt reageren.

Triggers zijn plotselinge, pijnlijke herinneringen aan een negatieve gebeurtenis uit het verleden, wat krachtige emoties oproept. Vaak is de emotie buitenproportioneel met wat er gebeurde. Het komt naar de oppervlakte, wanneer je in een voor jouw (onbewuste) vergelijkbare situatie komt. Het kan behoorlijk overweldigend zijn en om dit nare gevoel te onderdrukken gebruiken we vaak middelen om ze te beheersen en te onderdrukken. Hierbij kun je denken aan roken, eten, sporten, gamen, social media, eigenlijk alles wat je even een gevoel van opluchting en verlichting geeft. Uiteindelijk lost het niets op, je blijft telkens weer getriggerd raken.

Wat brengt deze dag?

Door te kijken naar je triggers en de pijnen van je kleine 'ik' te doorvoelen, kom je weer in verbinding met jezelf. Deze dag helpt je om daarna dagelijks zelf aan de slag te gaan met jezelf genezen en bevrijden. Je gaat leren om aanwezig te zijn bij emoties op een doeltreffende manier. Dit als eerste stap om jezelf emotioneel opnieuw op te voeden, in balans te komen en te blijven.

Ga naar huis met tips en een plan om verbinding met jezelf te gaan ervaren en jezelf te leren dragen. Je bent op die manier uiteindelijk niet meer afhankelijk van iets, of iemand, in de buitenwereld.

Waar en wanneer?

  • Datum: Maandag 26 juni 2023 / Zondag 9 juli 2023. Geef even aan voor welke datum je inschrijft.
  • Tijd: 10.00 – 16.00 uur
  • Locatie: Unieke locatie in Doornenburg. Gaat alleen door bij mooi weer.
  • Kosten: 135 euro inclusief koffie, thee en vegetarische soep voor de liefhebbers. Zelf de rest van je lunch meenemen.

Wat zeggen anderen?

Ik ben enorm gegroeid in het zakken in m’n lijf en het aangaan van overspoeling van emoties. Door de concrete oefening en de doorwerking daarvan zie ik, nu terugkijkend, hoe vaak ik vluchtte, en m’n kleine ik negeerde of suste of wegstuurde.

Het voelt als een snelkookpan en verandering vraagt tijd en overgave. Ik ben me bewuster van de momenten dat ik in oude niet helpende patronen leef en wil het liefst sneller, maar probeer ook met compassie naar mezelf te kijken als het me niet is gelukt, zo blijf ik voor mezelf in een flow die niet forceert, maar die stroomt. Ik kan nu beter het onderscheid maken of ik mezelf dan saboteer of dat ik dan leef vanuit vertrouwen.

Liefs H.

Ik maak kleine stapjes. Ben me bewuster van de sensaties in mijn lichaam, kan het beter herkennen en dat vind ik waardevol. Deze week bij een ruzie uit de situatie gestapt, boven gaan zitten en gevoeld hoe onveilig de situatie voelde en waar ik dit voelde.

Ik heb ervaren dat ik meestal binnen een paar seconden weer in mijn hoofd schiet in plaats van te voelen. Als ik wel met mijn aandacht bij het gevoel kan blijven, is het gevoel ineens weg, omdat ik niet meer focus op de gedachte die het gevoel veroorzaakte.

M.

Nu ging ik naar een moment in 'jeugd' in plaats van als heel jong kind en dit heeft me weer heel veel gebracht, ik voelde de spanning en onrust, zag mezelf staan in de situatie en ik kon er bij blijven. Nu heb ik geleerd bij het gevoel te blijven. Ik vind het een heel waardevolle opdracht. Heeft mij veel gebracht, om bij kleine ik te blijven. Aanwezig te blijven en te durven voelen.

Dank, A.

 

Vul de contactgegevens in als jij je wil aanmelden voor de Bindu-dag van 30 juni 2023. Er is beperkt plek, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Mocht je deze datum niet kunnen, maar wel interesse hebben laat het me dan ook even weten.