BINDU-DAG

Deze Bindu-dag gaat je nieuwe inzichten, een stap vooruit en harmonie in jezelf opleveren. Het effect van het reguleren van je emoties en het helen van je trauma's is groot.

Wil je weten wat anderen van deze Bindu-dag vonden? Kijk dan eerst onderaan deze pagina.

Ken je dat gevoel dat iemand iets zegt of doet en je behoorlijk raakt. Je voelt angst, schuld, boosheid of schaamte. We hebben allemaal emotionele triggers. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om ze te identificeren, maar het proces om ze te leren kennen en begrijpen gaat je helpen om ze te helen en te leren hoe je beter kunt reageren.

Triggers zijn plotselinge, pijnlijke herinneringen aan een negatieve gebeurtenis uit het verleden, wat krachtige emoties oproept. Vaak is de emotie buitenproportioneel met wat er gebeurde. Het komt naar de oppervlakte, wanneer je in een voor jouw (onbewuste) vergelijkbare situatie komt. Het kan behoorlijk overweldigend zijn en om dit nare gevoel te onderdrukken gebruiken we vaak middelen om ze te beheersen en te onderdrukken. Hierbij kun je denken aan roken, eten, sporten, gamen, social media, eigenlijk alles wat je even een gevoel van opluchting en verlichting geeft. Uiteindelijk lost het niets op, je blijft telkens weer getriggerd raken.

Wat brengt deze dag?

Door te kijken naar je triggers en de pijnen van je kleine 'ik' te doorvoelen, kom je weer in verbinding met jezelf. Deze dag helpt je om daarna dagelijks zelf aan de slag te gaan met jezelf genezen en bevrijden. Je gaat leren om aanwezig te zijn bij emoties op een doeltreffende manier. Dit als eerste stap om jezelf emotioneel opnieuw op te voeden, in balans te komen en te blijven.

Ga naar huis met tips en een plan om verbinding met jezelf te gaan ervaren en jezelf te leren dragen. Je bent op die manier uiteindelijk niet meer afhankelijk van iets, of iemand, in de buitenwereld. Lees onderaan de reviews van anderen.

Waar en wanneer?

Geef even aan voor welke datum je inschrijft. Als je te ver weg woont, kun je gebruik maken van een slaapplek in een van onze tenten. Het zijn grote tenten, waar je met 2 personen (afgescheiden als je dat wenst) in kunt verblijven. Je komt dan alvast de avond van tevoren.

 • Bindu-dag Triggers 
  • Zondag 21 april RESERVELIJST
  • Vrijdag 17 mei
  • Zondag 23 juni
  • Vrijdag 16 augustus
 • Tijd: 10.00 – 15.00 uur
 • Locatie: Unieke plek Casa Magica in Doornenburg.
 • Kosten: 145 euro inclusief koffie, thee en vegetarische soep voor de liefhebbers.
 • Annuleringsvoorwaarden:
 1. Deelname aan een geplande Bindu-dag mag alleen schriftelijk worden geannuleerd. Annuleringen kunnen gedaan worden door een e-mail te sturen naar info@bindu.nl
 2. Tot een week (7 dagen) voor de geplande Bindu-dag kun je je registratie gratis annuleren.
 3. Als je binnen een week voor de Bindu-dag je registratie annuleert, wordt 50% van de factuur in rekening gebracht.
 4. Bindu behoudt zich het recht om boekingen die ongeschikt of ongepast zijn te annuleren.
 5. Als een Bindu-dag wordt geannuleerd dan ontvang je je geld terug en wordt er een alternatief aangeboden.
 6. Helaas kan Bindu niet verantwoordelijk worden gesteld voor onvoorziene omstandigheden (zoals weer- of transportproblemen, blessures of ziekte) die ervoor zorgen dat je niet in staat bent om de Bindu-dag bij te wonen.

Vul de contactgegevens in als jij je wil aanmelden voor een van de Bindu-dagen. Er is beperkt plek, om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven. Mocht je deze datum niet kunnen, maar wel interesse hebben, laat het me dan ook even weten.

 

WAT ZEGGEN ANDEREN

Lieve Madeleine,
Wat een life-changing ervaring! Eindelijk handvatten voor HOE ik kan gaan voelen en die kleine van 5 kan gaan helpen en zelf kan helen. Ja, het was ook best wel heftig, maar ik had als voorbeeld voor de situatie ook ongeveer de heftigste emotie genomen van het afgelopen jaar. Zo blij dat ik dat gedaan heb.
Elke dag doe ik nu de meditatie met ademhaling, elke keer oefen ik met "laat maar voelen". Dat gaat nog niet altijd goed, maar oefening zal kunst baren, daar ben ik van overtuigd. Dank je wel voor de goede begeleiding, uitleg en veilige omgeving om dit te kunnen doen. Ik merk nu al, na drie dagen, dat ik meer in het NU sta en een veel helderder blik heb op alles.
Liefs Monique

Lieve Madeleine

Ik ben enorm gegroeid in het zakken in m’n lijf en het aangaan van overspoeling van emoties. Door de concrete oefening en de doorwerking daarvan zie ik, nu terugkijkend, hoe vaak ik vluchtte, en m’n kleine ik negeerde of suste of wegstuurde.

Het voelt als een snelkookpan en verandering vraagt tijd en overgave. Ik ben me bewuster van de momenten dat ik in oude niet helpende patronen leef en wil het liefst sneller, maar probeer ook met compassie naar mezelf te kijken als het me niet is gelukt, zo blijf ik voor mezelf in een flow die niet forceert, maar die stroomt. Ik kan nu beter het onderscheid maken of ik mezelf dan saboteer of dat ik dan leef vanuit vertrouwen.

Liefs H

 


Wat afgelopen zondag als stress-Bindudag begon door alle oponthoud op de weg, werd afgesloten met een liefdevol helpen van jou naar mij.
Wat een reis naar huis zondag en pittige dagen tot nu net (vrijdagavond). Letterlijk gevloerd na het uitwerken van 1 trigger. Alles mocht eruit gewerkt worden. Wat voelde ik mij rot.
Ik had wel wat reactie verwacht van mijn lijf, maar niet deze reactie. Moest zo zijn dat jij deze trigger voor mij koos. Phoeaaah..
Maar wat ben ik dankbaar. Mijn dank naar jou is NIET IN WOORDEN UIT TE DRUKKEN! Ik typ dit met een enorme glimlach op mijn gezicht.
Ik voel me anders, ik ben anders, m'n hond wijkt niet van m'n zijde. Ze wil wel in me kruipen. Ik ben rustiger, meer op aarde. Als ik aan mijn ex denk voel ik.. NIETS.. Waanzinnig!!
Ik kan het wel van de daken schreeuwen. Ik had je al gevonden, maar zag mijn "boodschappen" nog niet. Totdat.. Wat ben ik blij dat ik bij jou ben geweest.
Een bijzondere vrouw, no nonsense, voeten op de aarde, uit hetzelfde hout gesneden als mij, zo voelt het. Die mij uit m'n hoofd haalde en weer in m'n lijf bracht. Tjonge.
De rest mag ik zelf doen. Maar diepe buiging voor jou dat jij mij, de tijd gaf en liefdevol hebt laten voelen wat ik zou kunnen voelen. Zodat ik verder kan met mijn laatste puzzelstukken.
Lieve Madeleine.
Dank je wel voor wie je bent en wat je doet. Namaste
Warme groet,
V.

Ik maak kleine stapjes. Ben me bewuster van de sensaties in mijn lichaam, kan het beter herkennen en dat vind ik waardevol. Deze week bij een ruzie uit de situatie gestapt, boven gaan zitten en gevoeld hoe onveilig de situatie voelde en waar ik dit voelde.

Ik heb ervaren dat ik meestal binnen een paar seconden weer in mijn hoofd schiet in plaats van te voelen. Als ik wel met mijn aandacht bij het gevoel kan blijven, is het gevoel ineens weg, omdat ik niet meer focus op de gedachte die het gevoel veroorzaakte.

M.


 

Maandag 11-12-23 mijn eerste Bindu (trigger) dag mogen beleven. De Casa Magica staat in een prachtige omgeving, en Madeleine is een hele hartelijke dame ik voelde mij gelijk thuis. De Casa is ontzettend mooi ingericht je komt ogen en tijd te kort om alles in je op te nemen.

Madeleine heeft haar best gedaan om me van het hoofd naar het hart te laten bewegen (ik kreeg ook een hart). Dit gaat natuurlijk niet in een dag, maar alles step by step. Ik zou graag goed willen worden in het voelen, kom er achter dat ik veel dingen verdrongen heb en dat mag naar de oppervlakte komen.

De dag erna was ik thuis in stilte en merkte op dat er iets aan het veranderen was. Ik heb enkele tips en tools aangereikt gekregen waar ik nu zelf mee aan de slag kan. Voor eenieder die net als ik veel in het hoofd zit, Madeleine is Dé aan gewezen dame die je hierin kan bij staan. Voor mij was het een waardevolle dag, dankbaar voor onze ontmoeting.

Warme groet Dorothé

 


 

Lieve Madeleine,

Daar ik in Spanje woon en nu even door omstandigheden in Nederland ben, was ik superblij dat ik de mogelijkheid had om naar de ¨ Trigger Dag¨ te mogen komen. Ik vond het best wel spannend want wat kon ik verwachten en was dit wel iets voor mij?

Wat een bijzondere en ontspannen dag (terwijl je eigenlijk heel hard aan het werk bent) in een heerlijke veilige omgeving. Ik had het voor geen goud willen missen. Lieve Madeleine geen woorden kunnen beschrijven hoe blij ik ben dat ik eindelijk de handvatten heb gevonden waar ik wat mee kan. Ik hoop dat nog heel veel mensen ditzelfde gevoel mogen ervaren.

Liefs Marcha

 


Nu ging ik naar een moment in 'jeugd' in plaats van als heel jong kind en dit heeft me weer heel veel gebracht, ik voelde de spanning en onrust, zag mezelf staan in de situatie en ik kon er bij blijven. Nu heb ik geleerd bij het gevoel te blijven. Ik vind het een heel waardevolle opdracht. Heeft mij veel gebracht, om bij kleine ik te blijven. Aanwezig te blijven en te durven voelen.

Dank, A

 


Ik vond het afgelopen maandag een hele mooie en waardevolle Bindu-dag, waaraan ik elke dag met warme gevoelens terugdenk. Het is bij mij net zoals jij aangaf, ik heb van alles geprobeerd, maar er is maar weinig wat echt werkt. En ja, ik denk dat ik nu een mooie tool in handen gekregen heb.

Vanaf mijn 40ste, ongeveer, ben ik al bezig met bewustwording en zelfontwikkeling en natuurlijk heb ik wel stappen gemaakt, maar er blijft altijd iets ondergronds zitten waar ik niet bij kom/kwam. Ik vind jou ook een heel fijn mens, lekker basic, doe maar gewoon, en nergens omheen draaiend, niet zweverig, duidelijk, dat spreekt me erg aan. Ook de locatie en de hele entourage is geweldig, een plek waar ik me thuis voelde. Fijn hoor!

Liefs Aleida

 


Ik ben bij Madeleine gekomen via een Facebook waarin ik me in de berichten helemaal in herkende. Haar berichten hebben mij al een heel eind geholpen, omdat ik meer begon te begrijpen en het daarmee ook wat meer een plekje kon geven. Hierdoor voelde ik mij ook minder alleen in het proces. Daarna heb ik meegedaan aan De Happening, een stilteretraite, een bijzondere ervaring! Daar ben ik mezelf zeker tegengekomen. Ondanks ik me na De Happening stabieler voelde van binnen, had ik echt het gevoel dat ik mezelf kwijt was, omdat er heel veel om me heen aan het veranderen was. Een maand na De Happening wilde ik meedoen aan de Bindu-dag, omdat het thema triggers heel passend was. Het was een mooie dag, waar we een paar oefeningen hebben meegekregen, waar ik nu druk mee bezig ben, en al verschil begin te voelen!

Wat ik heel fijn vind aan Madeleine is dat ze naast spontaan, ook heel echt is. Ze vertelt gewoon hoe is het is en maakt het niet rooskleuriger. Verder houdt ze goed contact met je, vraagt hoe het met je is, en is goed te bereiken. Kort gezegd, echt een aanrader!

Liefs Imara.

 


Dankjewel voor de mooie Bindu-dag. Het was een inspannende dag met veel indrukken en het heeft veel inzichten gegeven over de kleine Sandy.

Door de rust en ruimte die jij uitstraalt, was het voor mij mogelijk om mij open, kwetsbaar op te stellen. Ook is het fijn om met gelijk gestemde mensen samen te zijn, die net als ik zijn vast gelopen.

Liefs Sandy

 


Ik heb de Bindu-dag Triggers bij Madeleine als zeer inspirerend ervaren. Wat Madeleine zo goed kan is om het klein, dicht bij jezelf, praktisch en concreet te houden.

We hebben in een kleine groep gewerkt aan onze triggers. Hierdoor had zij ook tijd en ruimte om op individuele vragen in te gaan. Delen kon, was geen must. Heel belangrijk. Dat voelde al snel vertrouwd en veilig. De opbouw van de dag zat heel goed in elkaar. Doordat Madeleine met veel eigen voorbeelden werkt gedurende de dag was het goed te volgen.

Als je dat wilde en er voor open stond, was er de mogelijkheid om direct te oefenen en toe te passen. Doordat Madeleine zo bevlogen en enthousiast vertelt over alles wat zij geleerd heeft in haar leven vliegt de dag voorbij! Ik ben naar huis gegaan met aanvullende inzichten over mijn triggers en met oefeningen die ik direct in mijn dagelijkse leven kan toepassen! En het werkt!

Zeer waardevolle dag! Dankbaar! Dank Madeleine!

H.


Wat een bijzondere en fijne dag was het afgelopen vrijdag, er is zoveel meer duidelijk geworden zonder zweverig te worden EN met concrete handvatten, dank daarvoor!

Zonnige groet, Claudia

 


Wat een fijne/mooie/bijzondere en leerzame Bindu-dag. Ook fijn om te horen van de anderen dat je niet alleen bent. De sfeer in casa Magica is super. Wat een mooie vrouw is Madeleine die zo open is over haar eigen verhaal/ervaring. Heel herkenbaar. Superblij dat ik geweest bent. Echt een aanrader.
Liefs Ilse

 

Gisteren een meer dan mooie 'retraite' dag mogen ontvangen. Bindu dag met als thema Triggers. Mooi, heftig en heilzaam. De laatste tools mogen ontvangen om mijn triggers aan te gaan. Waar ik zo lang op zoek naar was... zo dichtbij en zo simpel. Keep it simple, keep it stupid.  Mogen ondergaan. Om zo zelf liefdevol te zijn naar mijn kleine ik... ofwel ego.  Als ik haar afwijs wijs ik ook mezelf af.
Niets Hocus pocus, maar down to Earth.  Madeleine vertelt in gewonemensentaal hoe het zit, no-nonsense, liefde vol en recht door zee. Casa Magica was bijzonder, de magie heb ik mogen voelen. Met een opener blik en helderheid in het hoofd naar huis gegaan.
Ik kan dit ook....
Ik verbind, jij verbindt wij zijn verbonden
Liefs M.