BEWUSTZIJN – ANTHONY DE MELLO

Anthony de Mello, ook bekend als Tony de Mello (1931-1987), was een Indiase jezuïtische priester, psychotherapeut, spiritueel leraar en schrijver. Door zijn boeken en spirituele conferenties is hij wereldwijd bekend. De paar toespraken die hij liet filmen, zoals “A Rediscovery of Life” en “A Way to God for Today”, hebben veel mensen geïnspireerd. Het boek “Bewustzijn” werd een bestseller.

Plotseling overlijden

In 1972 stichtte Anthony de Mello het Sadhana Institute of Pastoral Counseling in het Indiase Poona. Hij leidde achttien jaar lang regelmatig retraites, bijeenkomsten en cursussen in Engels en Spaanstalige landen. Vele mensen vonden hoop en inspiratie in zijn woorden. Na zijn plotselinge dood, op 55-jarige leeftijd, als gevolg van een hartaanval, liet hij een groot spiritueel erfgoed na, in de vorm van zijn boeken en geluidsopnames.

Het boek is een mengeling van christelijke spiritualiteit met boeddhistische wijsheid en psychologisch inzicht. In de korte hoofdstukken legt hij uit dat het tijd wordt om, in plaats van alsmaar een druk en gehaast leven te leiden, ons bewust te worden van de stilte die in ons is.

Bewustzijn van donkere kanten

Alleen in de stilte kun jij je gewaar worden van al je donkere stukken en onderdrukte kanten. Als je deze stukken leert (h)erkennen kun je zorgen dat het je niet meer beïnvloed. De stilte maakt dat verandering kan plaatsvinden. Als jij een liefdevoller en vrij leven wil vanuit innerlijke rust, leer dan inzien door dit boek dat de weg ernaartoe bewustzijn is.

“An openness to the truth, no matter what the consequences, no matter where it leads you and when you don’t even know where it’s going to lead you. That’s faith. Not belief, but faith. Your beliefs give you a lot of security, but faith is insecurity. You don’t know. You’re ready to follow and you’re open. You’re ready to listen.”

Anthony de Mello

Door bewustzijn te ervaren creëer je meer compassie en liefde voor jezelf en je medemens. Met dit verhaal vat de Mello de essentie van zijn werk samen: mensen de ogen openen voor hun eigenlijke grootsheid. Auteur: Madeleine van Mourik.

Bewustzijn is verkrijgbaar onder andere bij Bol.com, voor 19,95.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download