BEGIN MET JOURNALING

Begin met journaling en schaf een mooi boekje aan waarin je alles gaat opschrijven en maken. Besteedt er aandacht aan en koop iets wat je echt mooi vindt en bij je past. Zorg ook dat je een goede pen aanschaft waar je lang mee kunt schrijven.

Als je de voorkeur geeft aan een handgemaakt dagboek, volg dan je intuïtie en maak zelf iets. Plak er alles in wat voor jou belangrijk is en maak tekeningen.

Begin met journaling, zet een intentie

Dan komen we bij het belangrijkste van je Journal, jouw intentie. Een intentie is het doel dat je aan dit dagboek wil geven. Er zit een groot verschil in doelloos schrijven en ventileren, of schrijven met een intentie.

“The starting point of discovering who you are, your gifts, your talents, your dreams, is being comfortable with yourself. Spend time alone. Write in a journal.”

Robin Sharma

Iets wat veel voorkomt als je een dagboek gaat bijhouden, is dat het kan leiden tot het blijven herhalen van problemen en zelfmedelijden. Je kunt verzand raken in het gevoel een slachtoffer zijn. Dit zal vooral gebeuren als je geen hoger doel of intentie zet voor je Journal.

Journaling

Hoe begin je?

Als je het leuk vindt, kun je je Journal een naam geven. Je kunt de naam koppelen aan je intentie, bijvoorbeeld ‘Journal van innerlijke rust’, ‘Journal van persoonlijke/spirituele groei’, of ‘Spiegel van mijn Ziel’.

“I am anxious, and it soothes me to express myself here. It is like whispering to one’s self and listening at the same time.”

Mina Murray

Schrijf op de eerste pagina een stukje aan jezelf. Waarom begin je hiermee en wat zou je willen ervaren?
Probeer bij het bijhouden van een Journal wat dieper te graven en vraag eens “Waarom?” of “Wat betekent dit?” Als je tijdens het schrijven merkt dat je gedachten minder prettig worden en misschien zelfs verdrietig, vraag dan: “Wat leer ik van dit gevoel, of deze situatie?”

Maak aan het begin van het Journal een lijst van enkele onderwerpen die je wil onderzoeken. Denk hierbij aan:

  • Negatieve overtuigingen.
  • Ervaringen uit je jeugd.
  • Ongezonde patronen.
  • Terugkerende dromen.
  • Een inzicht dat je hebt gehad.

Maak er een dagelijkse gewoonte van om in je Journal te schrijven. Zelfs een paar minuten om iets op te schrijven, kan al een wereld van verschil maken. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

verbinding

6 MANIEREN OM MET JEZELF TE VERBINDEN

Maak contact met je lichaam. Begin dagelijkse met een bodyscan. ...
Vader

KUN JIJ JE VADER ECHT ZIEN?

Het was voor mij behoorlijk pijnlijk en traumatisch, dat ik ...
INNERLIJKE RUST

RUST IN JEZELF

Als je geest, lichaam en hart op een lijn zitten ...
Journaling

BEGIN MET JOURNALING

Begin met journaling en schaf een mooi boekje aan waarin ...
Lichaam, geest en hart

BEGIN MET EEN JOURNAL VOOR JE LICHAAM, GEEST EN HART

Een journal bijhouden is een mooie tool voor persoonlijke ontwikkeling ...

STEL GRENZEN MET KERSTMIS

Kerstmis kan behoorlijk wat energie kosten. Misschien zou je het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download