BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ‘The Spell of the Sensuous’. Het is een klassieker geworden en een echte must read, als je het mij vraagt. Nu komt hij terug met een verrassende verkenning van onze verstrengeling met de natuur in het boek ‘Becoming animal‘. LET OP: Dit boek is in het Engels geschreven.

Scherm tijd

Hoe meer tijd je besteedt aan het staren naar een scherm, hoe afstandelijker en je wordt en hoe meer je vervreemd van alle andere wezens om je heen. En hoe meer je betrokken raakt bij ‘de opwellende creativiteit in het land zelf’.

Abram ziet de aarde als het lichaam van verwondering, wat je respect en wederkerigheid verdiend. In het hoofdstuk ‘Mood‘ wordt het samenspel tussen je dierlijke zintuigen en het weer benadrukt. De ontmoetingen die hij heeft met de dieren in de zee bewijzen hem dat ze kunnen communiceren zonder woorden. Dit doen ze door middel van bewegingen en geluiden.

becoming animal

Wat scheidt ons van de natuur

Onze inheemse voorouders bezaten wijsheid over de magie van dieren en bomen. In over ‘The Discourse of the Birds‘ praat hij over de verschillende geluiden van vogels en hun vlucht. Aan het einde van het boek sluit hij af met wat ons scheidt van de natuur en hoe dat steeds erger wordt.

Maar toch heeft hij ook hoop en wijst je erop dat je een toegang hebt, terug naar de natuur, aan de hand van je zintuigen. Hiermee kun je verbinden met het Universum en alles om je heen. Hij vertelt je hoe je terug kunt naar je werkelijke intellect, het lichaam. Becoming Animal biedt een tot nadenken stemmende en fantasierijke routekaart naar dit spirituele avontuur. Auteur: Madeleine van Mourik.

Het boek ‘Becoming Animal’ is te koop onder andere bij Bol.com voor 17,43.

becoming animal

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download