BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ‘The Spell of the Sensuous’. Het is een klassieker geworden en een echte must read, als je het mij vraagt. Nu komt hij terug met een verrassende verkenning van onze verstrengeling met de natuur in het boek ‘Becoming animal‘. LET OP: Dit boek is in het Engels geschreven.

Scherm tijd

Hoe meer tijd je besteedt aan het staren naar een scherm, hoe afstandelijker en je wordt en hoe meer je vervreemd van alle andere wezens om je heen. En hoe meer je betrokken raakt bij ‘de opwellende creativiteit in het land zelf’.

Abram ziet de aarde als het lichaam van verwondering, wat je respect en wederkerigheid verdiend. In het hoofdstuk ‘Mood‘ wordt het samenspel tussen je dierlijke zintuigen en het weer benadrukt. De ontmoetingen die hij heeft met de dieren in de zee bewijzen hem dat ze kunnen communiceren zonder woorden. Dit doen ze door middel van bewegingen en geluiden.

becoming animal

Wat scheidt ons van de natuur

Onze inheemse voorouders bezaten wijsheid over de magie van dieren en bomen. In over ‘The Discourse of the Birds‘ praat hij over de verschillende geluiden van vogels en hun vlucht. Aan het einde van het boek sluit hij af met wat ons scheidt van de natuur en hoe dat steeds erger wordt.

Maar toch heeft hij ook hoop en wijst je erop dat je een toegang hebt, terug naar de natuur, aan de hand van je zintuigen. Hiermee kun je verbinden met het Universum en alles om je heen. Hij vertelt je hoe je terug kunt naar je werkelijke intellect, het lichaam. Becoming Animal biedt een tot nadenken stemmende en fantasierijke routekaart naar dit spirituele avontuur. Auteur: Madeleine van Mourik.

Het boek ‘Becoming Animal’ is te koop onder andere bij Bol.com voor 17,43.

becoming animal

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Man on wire

DOCUMENTAIRE – MAN ON WIRE

"Man on Wire," de fascinerende documentaire uit 2008, werpt een ...
Trage Tocht

DE TRAGE TOCHT BIJ DOORNENBURG

Tijdens de Trage Tocht Doornenburg wacht een ware ontdekkingsreis, doordrenkt ...

DOCUMENTAIRE – JIRO DREAMS OF SUSHI

"Jiro Dreams of Sushi" is een mooie documentaire uit 2011 ...
Alpha golven

GENEZENDE ALPHA GOLVEN

Deze muziek met alpha-golven belooft niet alleen een aangename luisterervaring, ...
In the mood for love

IN THE MOOD FOR LOVE – SHIGERU UMEBAYASHI

De betoverende melodieën van Shigeru Umebayashi's "In the Mood for ...
Love is the brigde rumi

LOVE IS THE BRIDGE – RUMI

"Love is the Bridge" van Rumi, de beroemde 13e-eeuwse Perzische ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download