DOCUMENTAIRE – COWSPIRACY

De documentaire “Cowspiracy” was hard nodig als je kijkt naar de feiten. De consumptie van dierlijke producten is in Europa de laatste vijftig jaar verdubbeld. We eten daarmee twee keer het wereldwijde gemiddelde aan dierlijke producten. Ook eten we vijf keer zoveel dierlijke eiwitten, als mensen in minder rijke gebieden.

Onze consumptie van eiwitten ligt 70 procent hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert, ongezond dus. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie, het FAO, is in Europa inmiddels een plafond bereikt.

Schokkend

Milieuorganisaties zijn niet in staat de destructiefste kracht die onze planeet bedreigt aan te pakken. In deze schokkende documentaire zie je de reis van een milieuactivist wanneer hij zoekt naar de echte oplossing voor de dringendste milieuproblemen.

Regisseur Kip Andersen wil de wereld beter te maken door zijn afval te scheiden en korter te douchen. Toch kwam hij al snel tot de conclusie dat dit weinig nut heeft. De vleesindustrie alleen produceert al meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld.

Cowspiracy is een eye-opener

Hoe kan dat? En waarom wordt hier door veel milieuorganisaties geheimzinnig over gedaan? Cowspiracy is choquerend en een eyeopener, maar met een flinke dosis humor. Deze documentaire laat je de impact zien van de vleesindustrie op het milieu. Maar het is niet alleen maar pessimistisch, er worden ook oplossingen aangedragen.

Kijk de documentaire hieronder, of op Netflix.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

DE HERKENNING VAN DE ZIEL

De herkenning van de ziel vindt plaats wanneer het bewuste ...
mong, reiziger voorbij de horizon

MONG, REIZIGER VOORBIJ DE HORIZON

Het verhaal van Mong, de weesjongen uit Oezbekistan, is een ...
Agenda van de kosmos

DE AGENDA VAN DE KOSMOS

De afgelopen jaren gebeurde er veel in de agenda van ...
Claude Debussy

CLAIR DE LUNE – CLAUDE DEBUSSY

Claude Debussy, een van de meest invloedrijke componisten van de ...
Sexual energy exchange

SEXUAL ENERGY EXCHANGE

Alles is energie, en energie is overal. Als empaat absorberen ...
5 apen experiment

WAT IS HET 5 APEN EXPERIMENT?

Heb je wel eens gehoord van het verhaal van het ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download