DOCUMENTAIRE – COWSPIRACY

De documentaire “Cowspiracy” was hard nodig als je kijkt naar de feiten. De consumptie van dierlijke producten is in Europa de laatste vijftig jaar verdubbeld. We eten daarmee twee keer het wereldwijde gemiddelde aan dierlijke producten. Ook eten we vijf keer zoveel dierlijke eiwitten, als mensen in minder rijke gebieden.

Onze consumptie van eiwitten ligt 70 procent hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert, ongezond dus. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie, het FAO, is in Europa inmiddels een plafond bereikt.

Schokkend

Milieuorganisaties zijn niet in staat de destructiefste kracht die onze planeet bedreigt aan te pakken. In deze schokkende documentaire zie je de reis van een milieuactivist wanneer hij zoekt naar de echte oplossing voor de dringendste milieuproblemen.

Regisseur Kip Andersen wil de wereld beter te maken door zijn afval te scheiden en korter te douchen. Toch kwam hij al snel tot de conclusie dat dit weinig nut heeft. De vleesindustrie alleen produceert al meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld.

Cowspiracy is een eye-opener

Hoe kan dat? En waarom wordt hier door veel milieuorganisaties geheimzinnig over gedaan? Cowspiracy is choquerend en een eyeopener, maar met een flinke dosis humor. Deze documentaire laat je de impact zien van de vleesindustrie op het milieu. Maar het is niet alleen maar pessimistisch, er worden ook oplossingen aangedragen.

Kijk de documentaire hieronder, of op Netflix.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download