De documentaire “Cowspiracy” was hard nodig als je kijkt naar de feiten. De consumptie van dierlijke producten is in Europa de laatste vijftig jaar verdubbeld. We eten daarmee twee keer het wereldwijde gemiddelde aan dierlijke producten. Ook eten we vijf keer zoveel dierlijke eiwitten, als mensen in minder rijke gebieden.
Onze consumptie van eiwitten ligt 70 procent hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert, ongezond dus. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie, het FAO, is in Europa inmiddels een plafond bereikt.
Schokkend
Milieuorganisaties zijn niet in staat de destructiefste kracht die onze planeet bedreigt aan te pakken. In deze schokkende documentaire zie je de reis van een milieuactivist wanneer hij zoekt naar de echte oplossing voor de dringendste milieuproblemen.
Regisseur Kip Andersen wil de wereld beter te maken door zijn afval te scheiden en korter te douchen. Toch kwam hij al snel tot de conclusie dat dit weinig nut heeft. De vleesindustrie alleen produceert al meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld.
Cowspiracy is een eye-opener
Hoe kan dat? En waarom wordt hier door veel milieuorganisaties geheimzinnig over gedaan? Cowspiracy is choquerend en een eyeopener, maar met een flinke dosis humor. Deze documentaire laat je de impact zien van de vleesindustrie op het milieu. Maar het is niet alleen maar pessimistisch, er worden ook oplossingen aangedragen.
Kijk de documentaire hieronder, of op Netflix.
Leuk artikel? Deel het!
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!
Gerelateerde artikelen
Muziek, Tips
|QAWWALI – SUFI MUZIEK
Boek, Tips
|HET IMPOSTORSYNDROOM – ELISABETH CADOCHE
Beeld, Tips
|DOCUMENTAIRE – THE GROUNDED
Beeld, Tips
|DOCUMENTAIRE – AWAKE: THE LIFE OF YOGANANDA
Schrijf je in voor onze
NIEUWSBRIEF!