DOCUMENTAIRE – COWSPIRACY

De documentaire “Cowspiracy” was hard nodig als je kijkt naar de feiten. De consumptie van dierlijke producten is in Europa de laatste vijftig jaar verdubbeld. We eten daarmee twee keer het wereldwijde gemiddelde aan dierlijke producten. Ook eten we vijf keer zoveel dierlijke eiwitten, als mensen in minder rijke gebieden.

Onze consumptie van eiwitten ligt 70 procent hoger dan wat de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert, ongezond dus. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie, het FAO, is in Europa inmiddels een plafond bereikt.

Schokkend

Milieuorganisaties zijn niet in staat de destructiefste kracht die onze planeet bedreigt aan te pakken. In deze schokkende documentaire zie je de reis van een milieuactivist wanneer hij zoekt naar de echte oplossing voor de dringendste milieuproblemen.

Regisseur Kip Andersen wil de wereld beter te maken door zijn afval te scheiden en korter te douchen. Toch kwam hij al snel tot de conclusie dat dit weinig nut heeft. De vleesindustrie alleen produceert al meer broeikasgassen dan al het auto-, trein-, vlieg- en vrachtverkeer in de hele wereld.

Cowspiracy is een eye-opener

Hoe kan dat? En waarom wordt hier door veel milieuorganisaties geheimzinnig over gedaan? Cowspiracy is choquerend en een eyeopener, maar met een flinke dosis humor. Deze documentaire laat je de impact zien van de vleesindustrie op het milieu. Maar het is niet alleen maar pessimistisch, er worden ook oplossingen aangedragen.

Kijk de documentaire hieronder, of op Netflix.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download