AUDIOGIDSEN – BOSBADEN

Het Japanse shinrin-yoku wat vertaald betekent; “baden in het bos”, is een beleving waarbij je alle zintuigen open zet, om contact te maken met de natuur. Met bosbaden is het de bedoeling dat je tijd doorbrengt zonder technologie en beeldschermen, om zo weer in contact te komen met jezelf. Je kunt het zien als een meditatieve wandeling door de natuur, waarbij je bewust aanwezig bent.

Zonder telefoon dompel jij je even helemaal onder in de schoonheid van het bos, met al je zintuigen. Dat kun je doen door bijvoorbeeld heel rustig te lopen en soms even te gaan zitten of liggen. Voel het gras op je huid kriebelen, en de wind op je gezicht blazen.

Bosbaden geeft een diep gevoel van ontspanning. Iets waar we in ons vaak gejaagde bestaan een grote behoefte aan hebben. Zeker nu veel mensen kampen met gevoelens van onveiligheid, vermoeidheid en stress. Als je niet wat je moet doen en het lastig vind om zelf te ondernemen, dan helpen de audiogidsen bosbaden je op weg.

Forest Bathing Circle

De voordelen zijn dat je meer ontspannen wordt en creatief, maar ook je immuunsysteem krijgt een enorme boost. Als je niet precies weet wat je zou moeten doen en dit lastig vind, zijn er audiogidsen bosbaden van The Forest Bathing Circle te koop. Eefje Ludwig heeft de audiogidsen bosbaden ingesproken en ze duren ongeveer 90 minuten. Ze zijn zowel in het Engels als in het Nederlands beschikbaar.

Klik HIER, als je ze wilt aanschaffen, of beluister hieronder de introductie van het bosbaden, ook ingesproken door Eefje. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download