ANGST EN STRESS LOSLATEN

Leestijd: 1 minuut. Angst is iets wat we allemaal in meer of mindere vorm kennen en ook stress is geen vreemde. Natuurlijk willen we er het liefst vanaf, dus wat kun je doen om dit los te laten? Hieronder bespreken we een aantal opties:

  • Alle vormen van angst en stress zijn gekoppeld aan je gedachten. Ga eens na bij jezelf; “welke onderliggende overtuiging bezorgt mij zo’n grote angst?” Gedachten zijn gewoon gedachten. Ze zeggen niets over jou of je leven, totdat jij ze betekenis geeft. Dus welke kernovertuiging triggert jouw angst?
  • Adem er doorheen. Aandachtig ademen is een simpele techniek en toch een van de meest krachtige die er is. Wanneer jij je concentreert op je in- en uitademing, trek je jezelf terug naar het huidige moment. Angst en stress ontstaan ​​wanneer je geest afdwaalt naar het verleden of de toekomst. Ademen is dus een eenvoudige manier om je te aarden in het hier en nu. Ook stimuleert een diepe ademhaling de nervus vagus, die signalen naar je hersenen stuurt om je te kalmeren.
  • Realiseer je dat je je gedachten niet kunt beheersen. De realiteit is dat je jouw gedachten niet kunt beheersen, dan zou je altijd kiezen om positieve en gelukkige gedachten te hebben, toch? Gedachten zijn spontaan en komen zomaar op. Je kunt jezelf natuurlijk dwingen om gelukkige gedachten te denken, maar dat is niet echt een oplossing. Als je echt beseft dat je geen controle hebt, is dat direct heel bevrijdend. Je hoeft dan dus niet te schamen, omdat je op een bepaalde manier denkt. En je hoeft ook niet bang te zijn dat je niet goed genoeg bent, omdat positief denken niet lukt. Wat je wel kunt doen is je er bewust van worden. Hoe bewuster je bent, hoe meer het je zal helpen om je er niet mee te identificeren. En als je niet langer je gedachten bent, dan zul je minder lijden.
angst
  • Zie angst als een leraar, niet als een vijand. Als je angst als jouw vijand ziet, heb je de neiging om hem te vergroten. Dit komt omdat jij je verzet tegen wat je ervaart en het als slecht bestempeld. Probeer je perspectief te veranderen en begrijp dat alles in het leven een leraar kan zijn als jij het toelaat. Angst is misschien wel je grootste leraar in het leven en helpt je bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn, opmerkzaamheid, compassie en het vermogen om je over te geven aan datgene waar je geen controle over hebt.
  • Stop met vechten tegen hoe je je voelt. Weerstand tegen je angst zorgt voor nog meer spanning en angst. Sta jezelf toe te voelen wat je ook voelt. Blijf geaard door je ademhaling en onderzoek voorzichtig wat er in je opkomt.
  • Blijf geaard in het huidige moment. Oefen bewust met gewaarzijn, om uit je hoofd en in het nu te komen. Let op de kleuren, geluiden en geuren die je om je heen ziet. Welke sensaties en gevoelens zijn er in je lichaam? Blijf in het nu, door op te merken wat er gebeurt.
  • Besteed elke dag tijd alleen om bij te komen. Ontspannen in eenzaamheid is heel belangrijk. Je hoofd kan behoorlijk druk zijn en overlopen van gedachten. Zorg er dus voor dat je tijd alleen doorbrengt en de tijd neemt om te gaan zitten en te ademen.
  • Het is oké om bang te zijn. Het is volkomen normaal om bang en angstig te zijn. Er zijn zoveel mensen die jouw worstelingen delen. Kwetsbaar zijn voor het leven is geen mislukking, sterker nog, toegeven dat je bang bent, is eigenlijk een vorm van kracht.

Leuk artikel? Deel het!

https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

DR JOE DISPENZA

GRATIS MEDITATIE CURSUS – DR. JOE DISPENZA

Dr. Joe Dispenza is bekend geworden na de bekroonde film ...
MONKEY TRAP

MONKEY TRAP, LAAT LOS VOOR JE VRIJHEID

Dit verhaal gaat over de "De Monkey trap". Er zijn ...
Stress

ANGST EN STRESS LOSLATEN

Leestijd: 1 minuut. Angst is iets wat we allemaal in ...

MAAK VERBINDING MET JEZELF

Toen ik het pad van bewustwording ging bewandelen, kwam ik ...

5 EENVOUDIGE MANIEREN OM JE EMOTIES TE REGULEREN

Emoties is voor velen nog best een ding. Wat voel ...
authenticiteit

AUTHENTICITEIT, DURF JIJ KWETSBAAR TE ZIJN?

Als je authentiek wil zijn, betekent dit dat je kwetsbaar ...
https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download