ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil kan zitten. Ze staat voortdurend op, wordt afgeleid, vliegt met haar gedachten en volgt geen lessen. Haar leraren maken zich zorgen om haar, straffen haar, schelden haar uit, belonen de paar keer dat ze attent is, maar niets helpt. Zij, Gillian, weet niet hoe ze moet zitten en kan niet oplettend zijn. Anders zijn is moeilijk voor haar.

Guillan lijdt

Als ze thuiskomt, straft haar moeder haar ook. Dus zij, Gillian, heeft niet alleen slechte cijfers en straffen op school, maar ze lijdt ook thuis door hen. Op een dag wordt Gillians moeder naar school geroepen. De dame, verdrietig als iemand wachtend op slecht nieuws, pakt haar hand en gaat naar de gesprekskamer. De leraren spreken van ziekte, van een duidelijke stoornis. Misschien is het hyperactiviteit of misschien heeft ze een medicijn nodig.

Tijdens het interview komt er een oude leraar aan die het kleine meisje kent. Hij vraagt ​​alle volwassenen, moeder en collega’s, om hem te volgen naar een aangrenzende kamer van waaruit ze nog steeds te zien is. Als hij weggaat, vertelt hij Gillian dat ze snel terug zullen zijn en zet een oude radio met muziek aan.

Ze danst met haar hart

Omdat het meisje alleen in de kamer is, staat ze onmiddellijk op en begint ze op en neer te bewegen. Ze beweegt de muziek achterna met haar voeten en haar hart. De leraar glimlacht als de collega’s en de moeder naar hem kijken met een blik tussen verward en meelevend. Zoals vaak gebeurt naar de ouderen. Dus hij zegt: “Zie je? Gillian is niet ziek, Gillian is een danseres!”

Niemand kan stilzitten!

Hij raadt haar moeder aan haar mee te nemen naar een dansles en dat haar collega’s haar af en toe laten dansen. Ze volgt haar eerste les en als ze thuiskomt, zegt ze tegen haar moeder: “Iedereen is zoals ik, niemand kan daar stilzitten!” In 1981, na een carrière als danseres, het openen van haar eigen dansacademie en het ontvangen van internationale erkenning voor haar kunst, werd Gillian Lynne de choreograaf van de musical “Cats”.

Hopelijk vinden alle “anders zijnde” kinderen volwassenen die in staat zijn hen te verwelkomen voor wie ze zijn en niet voor wat ze missen. Lang leve de anders zijnden, het zwarte schaapje en de onbegrepenen. Zij zijn degenen die schoonheid creëren in deze wereld. Bron het element van Ken Robinson.


Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

LOSLATEN

LOSLATEN, ZIE HET POSITIEVE IN ALLES

Loslaten is een veelgehoorde term die ik zelf nogal 'ongrijpbaar' ...
Cranio sacraal en de psoas

CRANIO SACRAAL THERAPIE EN DE PSOAS

Cranio sacraal therapie is een zachte, hands-on benadering die gericht ...
Anders zijn

ANDERS ZIJN

Gillian is een zevenjarig meisje dat op school niet stil ...
HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

HET SYMPATHISCHE EN PARASYMPATHISCHE ZENUWSTELSEL

Laten we eens duiken in het gebied van ons zenuwstelsel, ...

BEWUSTZIJNSLESSEN VAN ASSEPOESTER

Welke lessen kunnen we leren als we kijken naar het ...
emotioneel volwassen worden

EMOTIONEEL VOLWASSEN DRAAIT OM ZELFBEWUSTZIJN

Emotioneel volwassen worden is een diepgaand proces dat draait om ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download