AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN

In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt sinds 1853 de voorzuivering van 66% van het drinkwater van Amsterdam gedaan. De Amsterdamse waterleidingduinen is een prachtig wandelgebied in de omgeving van Zandvoort.

Het is een flink gebied van maar liefst 3400 hectare groot. Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken, al is de mooiste tijd toch wel de herfst. In de herfst veranderd het bos in een waar sprookje, met al zijn kleuren en paddenstoelen. Maar in oktober is het ook de bronsttijd van de damherten. De mannetjes hoor je burlen als ze op zoek gaan naar een vrouwtje om zich mee voort te planten.

Speciale tocht Amsterdamse waterleidingduinen

Wil je een keer een wandeling doen onder begeleiding dan kan dat. Er zijn speciale tochten om het burlen van de damherten te aanschouwen met een expert. Trek oude kleren aan, want de damherten zitten niet alleen maar op het pad.

Duinen

Zoek de vossen

Naast het spotten van de damherten, kun je hier ook vossen tegenkomen. De vossen zie je iets minder makkelijk en zitten ook niet overal. De dieren zijn schuw en houden zich dan ook goed verstopt. Wil je een grotere kans op het spotten van een vos, vertrek dan vroeg in de ochtend of juist later op de dag.

Wil je ook nog even richting zee, dan kan dat ook aangezien dat grenst aan dit mooie natuurgebied. In het bezoekerscentrum kunnen ze je nog veel meer vertellen en kun je routes halen. Zo ontdek je makkelijker alle mooie plekjes. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

432 HZ

ULTIEME ONTSPANNING MET FREQUENTIE 432 HZ

Wist je dat de muziek waar we dagelijks naar luisteren ...
Return to love

RETURN TO LOVE – ANDREA BOCELLI AND ELLIE GOULDING

Voor deze video van het nummer 'Return to love', hebben ...

VERBINDEN MET HET UNIVERSUM OP FREQUENTIE 432 HZ

Als we teruggaan in de tijd zien we dat muziek ...
Doe wat je wil

KORTE FILM – DOE WAT JE WIL

Laat het lawaai van de mening van anderen je eigen ...
Windup

KORTE FILM – WINDUP

Deze bekroonde korte animatiefilm 'Windup' is een verhaal over de ...
Guru Ram Das

MANTRA – GURU RAM DAS

Deze Guru Ram Das mantra bestaat uit acht delen en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download