AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN

In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt sinds 1853 de voorzuivering van 66% van het drinkwater van Amsterdam gedaan. De Amsterdamse waterleidingduinen is een prachtig wandelgebied in de omgeving van Zandvoort.

Het is een flink gebied van maar liefst 3400 hectare groot. Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken, al is de mooiste tijd toch wel de herfst. In de herfst veranderd het bos in een waar sprookje, met al zijn kleuren en paddenstoelen. Maar in oktober is het ook de bronsttijd van de damherten. De mannetjes hoor je burlen als ze op zoek gaan naar een vrouwtje om zich mee voort te planten.

Speciale tocht Amsterdamse waterleidingduinen

Wil je een keer een wandeling doen onder begeleiding dan kan dat. Er zijn speciale tochten om het burlen van de damherten te aanschouwen met een expert. Trek oude kleren aan, want de damherten zitten niet alleen maar op het pad.

Duinen

Zoek de vossen

Naast het spotten van de damherten, kun je hier ook vossen tegenkomen. De vossen zie je iets minder makkelijk en zitten ook niet overal. De dieren zijn schuw en houden zich dan ook goed verstopt. Wil je een grotere kans op het spotten van een vos, vertrek dan vroeg in de ochtend of juist later op de dag.

Wil je ook nog even richting zee, dan kan dat ook aangezien dat grenst aan dit mooie natuurgebied. In het bezoekerscentrum kunnen ze je nog veel meer vertellen en kun je routes halen. Zo ontdek je makkelijker alle mooie plekjes. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Avatar 2

TRAILER – AVATAR 2

Wat een prachtige, inspirerende film is Avatar 2. De film ...
Verdi's A

GENEES LICHAAMSSCHADE – VERDI’S A

432 Hz, ook wel bekend als Verdi's A, was de ...
Moh Mohiya

MANTRA – MOH MOHIYA

Vandaag mediteren we samen met een eenvoudige, mooie maar zeer ...
Midfulness voorbij

VOORBIJ MINDFULNESS – JOEY WEBER

Mindfulness is door de jaren heen steeds populairder geworden. De ...
Adrian von Ziegler

CELTIC MUSIC – ADRIAN VON ZIEGLER

Adrian von Ziegler is geboren in Zürich in 1989. Hij ...
Allen Watts

ON THE ETERNAL NOW – ALLEN WATTS

Kijk naar deze inspirerende en diepgaande speech over het eeuwige ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download