AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN

In de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt sinds 1853 de voorzuivering van 66% van het drinkwater van Amsterdam gedaan. De Amsterdamse waterleidingduinen is een prachtig wandelgebied in de omgeving van Zandvoort.

Het is een flink gebied van maar liefst 3400 hectare groot. Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken, al is de mooiste tijd toch wel de herfst. In de herfst veranderd het bos in een waar sprookje, met al zijn kleuren en paddenstoelen. Maar in oktober is het ook de bronsttijd van de damherten. De mannetjes hoor je burlen als ze op zoek gaan naar een vrouwtje om zich mee voort te planten.

Speciale tocht Amsterdamse waterleidingduinen

Wil je een keer een wandeling doen onder begeleiding dan kan dat. Er zijn speciale tochten om het burlen van de damherten te aanschouwen met een expert. Trek oude kleren aan, want de damherten zitten niet alleen maar op het pad.

Duinen

Zoek de vossen

Naast het spotten van de damherten, kun je hier ook vossen tegenkomen. De vossen zie je iets minder makkelijk en zitten ook niet overal. De dieren zijn schuw en houden zich dan ook goed verstopt. Wil je een grotere kans op het spotten van een vos, vertrek dan vroeg in de ochtend of juist later op de dag.

Wil je ook nog even richting zee, dan kan dat ook aangezien dat grenst aan dit mooie natuurgebied. In het bezoekerscentrum kunnen ze je nog veel meer vertellen en kun je routes halen. Zo ontdek je makkelijker alle mooie plekjes. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

beats

BINAURAL BEATS

Binaural beats werkt verrassend effectief bij slaapproblemen, pijnbestrijding en ADHD, ...
Toon Hermans

ER MOETEN MENSEN ZIJN – TOON HERMANS

Gedicht van Toon Hermans. Er moeten mensen zijndie zonnen aansteken,voordat ...

THINK AND GROW RICH – NAPOLEON HILL

Het boek "Think and grow rich" is het bestverkopende boek ...
De verboden vrouw spreekt

DE VERBODEN VROUW SPREEKT – PAMELA KRIBBE

Schrijfster Pamela Kribbe channelt in het boek "De verboden vrouw ...
de vier vragen

DE VIER VRAGEN DIE JE LEVEN VERANDEREN – BYRON KATIE

Het boek "De vier vragen die je leven veranderen" leer ...
i will despise you

KORTE FILM – I WILL DESPISE YOU

In deze korte film "I will despise you", zien een ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download