ALTIJD GERICHT OP DE BUITENWERELD

Soms is het goed om even stil te staan bij waar je nu bent en waar je vandaan komt. Kijk eens terug op jouw pad en groei, wat heb je allemaal al bereikt?

Gericht op de buitenwereld

Ik had behoorlijk last van codependent gedrag, dus mensen pleasen is mij niet vreemd. Wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, is dat ik niet iedereen tevreden kan stellen. Als ik dat wel probeer en doe, dan merk ik dat ik mezelf verraad, wat niet goed voelt. Als codependent was ik zo gericht op iedereen om me heen. Ik was altijd bezig met hoe iedereen zich voelde en wat ze dachten. Het is een behoorlijk hardnekkig patroon wat steeds weer terug kwam.

“Once I realized it was okay for me to think about and identify what I wanted, remarkable things began to take place in my life” — Melody Beattie.

En telkens als het gebeurt dan voel je dat. Je voelt dat je op de een of andere manier je eigen behoeften weer hebt verraden. Het is dus belangrijk om steeds weer in te checken bij jezelf. Blijf je bewust en wees alert op jouw patronen.

Je bent niet je gedachten

Ook heb ik de afgelopen jaren geleerd dat ik mijn emoties, gevoelens en gedachten niet ben. Hoe pijnlijk het ook is, ik weet dat ik het ervaar, maar dat ik het niet ben. Als ik getriggert ben, heb ik compassie met mezelf. Als ik mezelf niet veroordeel zorgt dit ervoor dat ik de situatie kan blijven observeren.

Ik stel mijzelf dan de vraag: “Wat gebeurde er, dat ik me zo voel? En “Welke pijn schuilt hieronder?” Negen van de tien keer is het angst, wat onder een andere emoties schuil gaat. Leer jezelf en je emoties kennen, wordt vrienden en luister niet meer naar die innerlijke criticus.

Ontmoet de stilte

Het laatste wat me veel groei heeft gebracht en me dichter bij mijzelf brengt, is de stilte. We zijn zo gewend om altijd maar door te gaan, bereikbaar te zijn en alles te moeten en willen gericht op de buitenwereld. Maar Onthoudt goed, de antwoorden kun je horen in de stilte. In de stilte kun je contact maken met je Ware Zelf.

“Listen to silence. It has so much to say” – Rumi

Zorg er dus voor dat je meerdere keren per dag even stilstaat en stil bent. Check hoe jij je voelt, maak contact met je lichaam. Het gaat niet vanzelf dus je zult veel moeten oefenen. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Bedrag

https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Dankbaarheid

DANKBAARHEID, WAT BRENGT HET JOU?

Geven is vaak niet zo lastig, maar ontvangen daarentegen wel. ...
Savasana

SAVASANA YOGA OEFENING

De Sanskriet naam Savasana betekent de Lijkhouding en is afgeleid ...
Accepteren

KUN JE HET ACCEPTEREN?

Waarom is iets accepteren vaak zo lastig? Een reden waarom ...

REGELS VOOR EEN GOED EXCUUS

Het spijt me zeggen klinkt vanzelfsprekend, maar het zal je ...

ALTIJD GERICHT OP DE BUITENWERELD

Soms is het goed om even stil te staan bij ...
Oshho kundalini meditatie

OSHO KUNDALINI MEDITATIE

Zou je ook graag de voordelen van meditatie ontdekken, maar ...
https://bindu.nl/wp-content/uploads/2020/11/cropped-Logo-Bindu-circle-only.png

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download