ALS JE VAN ME HOUDT DAN…

In de wereld van vandaag hebben mensen vaak een verkeerd idee over wat liefde eigenlijk inhoudt. We denken soms dat liefde betekent dat we alles opgeven voor iemand anders, onszelf wegcijferen en zelfs onze eigen behoeften en wensen opofferen. Dit kan leiden tot problematische dynamieken in relaties. Een relatie met voorwaarden; als je van me houdt dan …

In plaats van te begrijpen dat liefde draait om het in overweging nemen van elkaars behoeften en wensen, hebben we vaak de neiging om te denken dat liefde betekent dat we anderen onze zin moeten geven. We moeten onze eigen behoeften negeren. Dit creëert conflicten, want we verwachten dat anderen bereid zijn om zichzelf op te offeren om ons gelukkig te maken.

Een gezondere benadering van liefde is om te erkennen dat iedereen verschillende behoeften en verlangens heeft. In plaats van te proberen anderen te dwingen om zichzelf op te offeren voor ons, kunnen we proberen om oplossingen te vinden die tegemoetkomen aan de behoeften van beide mensen. Dit betekent dat we niet verwachten dat anderen zichzelf schaden om ons te plezieren.

Het hart van liefde draait om begrip en respect voor elkaars behoeften en verlangens. Als we dit omarmen, kunnen we gezonde en liefdevolle relaties opbouwen. Relaties gebaseerd op wederzijds begrip en harmonie, in plaats van op zelfopoffering, voorwaarden en conflicten. Als je van me houdt dan … Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

ALS JE VAN ME HOUDT DAN…

In de wereld van vandaag hebben mensen vaak een verkeerd ...
EMOTIES

EMOTIES, STA JIJ ERMEE IN CONTACT?

We houden ons allemaal bezig met liefde, aanraking, verbinding en ...
Feedback

HOE ONTVANG JE FEEDBACK?

Hoe ontvang je feedback, want dat is een kunst op ...
codependentie

HAAR SPROOKJE VAN CODEPENDENTIE

Eens was er een meisje dat leefde in de betoverende ...
IK ZAL AAN JE DENKEN

IK ZAL AAN JE DENKEN TOT HET GEEN PIJN MEER DOET

Deze ene zin dekt de zware lading die ik ervoer ...
Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download