ALS JE VAN EEN EMPAAT HOUDT

Als je van een empaat houdt, hou dan eerlijk van ze en met heel je hart. Empaaten nemen liefde niet licht op, ze doen niet alsof. Als ze echt gekozen hebben om hun hart open te stellen, wacht dan af om weggeblazen te worden. Hun liefde is intens, krachtig, rommelig en soms moeilijk te beheren, maar het is echt. Empaaten weten niet hoe ze anders van iemand moeten houden. Een empaat is iemand die gevoelig is voor de energie, stemmingen, emoties, situaties en hun omgeving tot het punt waar ze de emoties kunnen voelen alsof ze hun eigen zijn.

Ze hebben ook een bepaald helderziend vermogen om dingen te ′weten′ zonder er bewijs van te hebben. Een beetje mysterieus en complex, hun emoties lopen diep, maar wat onder de oppervlakte ligt is een eigen wereld. Als je in de ogen kijkt van een empaat die zijn hart heeft geopend, zie je kwetsbaarheid, eerlijkheid, pijn, dromen, geluk, liefde.

Verander de empaat niet

Met deze gedachten, deze ideeën, deze emoties, deze verlangens voortdurend opgekikkerd, kan niet iedereen een relatie hebben met een emaat. Ze kunnen niet veranderen. Niets verandert een empaat meer dan als je probeert hun gevoeligheid en empathische vaardigheden te veranderen.

Empaaten zijn anders dan de meerderheid van de mensen die we kennen. Ze zijn gevoelig, intuïtief, makkelijk te enthousiast. Huilen kunnen ze om de kleinste dingen en ze zien overal schoonheid. Ze voelen de pijn van anderen. Dus probeer ze niet te veranderen, het gaat je niet lukken en ze sluiten zich meteen af

Wees eerlijk

Ze hebben de persoon van wie ze houden nodig om eerlijk te zijn, oneerlijkheid werkt niet ze. Hoewel het nooit de bedoeling is dat ze het bedrog onthullen, voelen ze het vaak. Het is een kleine marteling voor hen om te weten dat er iets achter hun rug wordt gedaan en geen direct antwoord krijgt. Wees eerlijk en oprecht de eerste keer.

In kooien zullen ze schade veroorzaken. Het zijn als vogels, ze moeten vrij kunnen vliegen waar hun emoties hen ook leiden. Ze opkooien is alsof ze hun vleugels afhakken. Ze zullen het licht verliezen dat hun weg leidt als je ze probeert te beheersen. Als dit gebeurt, zullen ze stoppen met zich open te stellen en zullen ze de liefde die ze moeten geven diep genoeg in zichzelf verbergen. De schade wordt niet gemakkelijk hersteld, maar kan worden vermeden door ze niet in een kooi proberen te stoppen.

Eigen ruimte

De empaat waar je van houdt, is waarschijnlijk gebroken in hun leven en deze zou met gevoeligheid behandeld moeten worden met betrekking tot het tempo van dingen tussen jullie tweeën. Niet opjagen. Het komt vanzelf als het klaar is. Je moet ze wat tijd alleen laten doorbrengen. Empaaten moeten hun batterijen opladen in een eigen ruimte. Het is voor iedereen anders, maar ze hebben tijd nodig om alleen te zijn.

Het kan vermoeiend zijn om altijd de energie te voelen van de mensen om ons heen, schaam je alsjeblieft niet of verveel je niet als ze zich moeten opladen. Het betekent niet dat ze je niet leuk vinden of dat ze je bedrijf niet leuk vinden. Dit betekent dat ze hun geest moeten kalmeren en hun energie moeten vernieuwen. Ze zullen blijer terug komen dan vroeger. Vaak kunnen ze niet uitdrukken wat ze voelen. De emoties van een empaat zijn ontzettend complex. Zoveel dat ze het moeilijk hebben om uit te drukken wat ze voelen. Geef ze wat ruimte. Wees begripvol. Neem wat ze zeggen serieus.

Ze zijn creatief

Empaaten zijn enorm creatieve mensen. Er duikt altijd een idee op in hun gedachten. Neem ze serieus. Geloof in hen, zelfs als het idee je misschien gek lijkt. Ze, waarschijnlijk meer dan wie dan ook, hebben het vermogen om een echt verschil te maken in de wereld. Luister naar ze wanneer ze hun hart voor je openen. Want ergens tussen hun enthousiasme, hun passie en de woorden die ze gebruiken, staat er iets verbazingwekkends op het punt om te ontstaan. Ze zijn heftig.

Empaaten hebben de neiging om heftige mensen te zijn. Ze zeggen het niet, maar ze voelen alles zo diep dat het van nature naar hun toe komt. Als ze uitzonderlijk heftig zijn, geef ze dan wat ruimte. Als ze je nodig hebben, blijf dan dichtbij. Hun intuïtie is over het algemeen goed, in tegenstelling tot de populaire overtuiging, weten ze eigenlijk waar ze het over hebben. Ze zijn empathisch en ze voelen alles.

Vertrouw ze

Dus als ze ergens een goed gevoel over hebben, vertrouw ze dan. Als ze ergens een slecht gevoel over hebben, vertrouw ze dan. Vertrouw ze ook, als ze je vertellen over een droom omdat het hun hart heeft geraakt. Als ze denken dat iemand liegt, vertrouw ze dan. Vertrouwen op een empaat in je leven is ze laten zien dat je gelooft wat ze zeggen. Ze zijn er om Licht en Liefde te geven. Auteur: Onbekend.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Je bent precies goed

JE BENT PRECIES GOED

Op het pad van zelfacceptatie, de weg naar je bent ...
Respect

RESPECT ALS BASIS VOOR VERBINDING

Respect, integriteit en eerlijkheid vormen wat mij betreft de essentiële ...
LIEFDE IS WIE IK BEN

LIEFDE IS WIE IK BEN

Liefde is wie ik ben. Geduld kwam op bezoek en herinnerde ...
Stress

STRESS IN JE RELATIE DOOR HET HELEN VAN TRAUMA’S

Wanneer één persoon in een relatie besluit verantwoordelijkheid te nemen ...
Omgaan me tijd van de ander

OMGAAN MET TIJD VAN DE ANDER

Tijd is een waardevol goed en wordt vaak gezien als ...
Eenzaamheid en codependentie

CODEPENDENTIE EN EENZAAMHEID

Codependentie en eenzaamheid kunnen nauw met elkaar verbonden zijn. Hier ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download