ALS HIJ MAAR GELUKKIG IS – ROBIN NORWOOD

Robin Norwood is psychotherapeute en heeft een praktijk voor huwelijks- en gezinstherapie in Californië. In dit boek “als hij maar gelukkig is” komen vrouwen aan het woord die teveel investeren in de liefde. Ze cijferen zichzelf weg, allemaal in de hoop dat hij maar gelukkig zal zijn. Alles draait om hun partner en de relatie, wachtend op het moment dat hij onder invloed van hun zelfopofferende liefde zal veranderen.

Het is een helder geschreven boek dat gaat over relatieverslaafde vrouwen en het zal zeker herkenning geven en je ogen openen, als jij in deze dynamiek zit. Robin maakt duidelijk waarom je dit doet en waar het vandaan komt, maar ook geeft ze aan wat jouw manier van liefhebben gezond kan maken. Dit boek is al voor zeer velen van grote betekenis is geweest.

Relatieverslaafd

Het boek helpt je veranderen van een vrouw die de ander zoveel lief heeft dat het pijn doet, in een vrouw die genoeg van zichzelf houdt om die pijn een halt toe te roepen. In tegenstelling tot wat de term suggereert, heeft relatieverslaving niets te maken met een drang om steeds weer andere relaties aan te gaan. Als je relatieverslaafd bent, zit je in een relatie waarin geen liefde en respect is. Vaak is er veel emotioneel geweld en emotionele chaos.

Uit angst om alleen te zijn, ga je alles doen om de ander te pleasen. Je praat telkens alles goed en wuift de problemen weg. De obsessieve aanhankelijkheid moet het gevoel van leegte en verdriet compenseren. En als de ander jou afwijst, kun je die ander niet met rust laten, de relatie is een verslaving geworden.

Als hij maar gelukkig is, is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com, voor 21,99.

Als hij maar gelukkig is


Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download