ALBUM – EAST FOREST EN RAM DASS

Ram Dass is een van de meest geliefde en grootste spirituele personen in Amerika. In 1967 ging hij voor het eerst naar India, onder de naam dr. Richard Alpert. Richard was psycholoog aan de universiteit van Harvard en ontmoette in India zijn goeroe, Neem Karoli Baba ook wel Maharaj-ji. De naam Ram Dass kreeg hij van zijn goeroe en betekent “Dienaar van God”.

“Music is a language that all souls understand. I’m honored that my teachings have been paired with a musician like, East Forest, who has crafted an album with so much love” – Ram Dass

Ram Dass staat bekent als de legende van de jaren zestig, die de psychedelische drugs ontzettend populair heeft gemaakt. Hij was een bekende van Timothy Leary en Allen Ginsberg en hij schreef over zijn ervaringen met drugs. Ook zette hij projecten op om gevangenen en mensen met een terminale ziekte te helpen. Tevens probeerde hij anderen te informeren over de universele strijd tegen het ouder worden.

Be here Now

Nadat hij uit India was teruggekeerd als een goeroe op blote voeten, in witte kleding en met een borstelige baard werd hij docent in de New Age en reisde heel de wereld over. Hij schreef vele boeken, waaronder het boek “Be Here Now” (1971). Van dit boek zijn meer dan twee miljoen exemplaren verkocht en het maakte van hem een leider die velen heeft geholpen. Andere boeken die hij schreef zijn “How Can I Help?”, “Compassion in Action” and “Still Here: Embracing Aging, Changing, and Dying.”

East Forest

Componist East Forest reisde in juni 2018 af naar Hawai, naar het huis van de bekende en zeer geliefde spirituele leider Ram Dass. Samen hebben zij hun krachten gebundeld en dit album Forest opgenomen. Dit album bestaat uit de leringen van de leraar, ondersteunt door muziek. Laat je even helemaal laten meevoeren op de betoverende klanken. Dit album Forest was de laatste grote les van Ram Dass die is opgenomen, hij stierf in 2019. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Chad Lawson

BREATHE – CHAD LAWSON

De pianist en componist Chad Lawson heeft een indrukwekkende lijst ...

‘IK ZAL ALTIJD BIJ JE ZIJN’ – CHRISTOPHER ROBIN

O wat hou ik van Poeh. Zo puur, onschuldig en ...
Tibetan Healing sounds

TIBETAN HEALING SOUND

Om de leringen van Boeddha over te brengen, maken ze ...
bloemen zijn rood

BLOEMEN ZIJN ROOD – GERARD VAN MAASAKKERS

‘n Jungske ging vur ‘t uurst naor schoolHij kreeg ‘n ...
Bart Chabot

TV PROGRAMMA DE KIST – BART CHABOT

Schrijver Bart Chabot sloot jaren geleden een deal met de ...
Mijn vaders hand

MIJN VADERS HAND – BART CHABOT

‘Ik heb kostbare jaren en talent verspild aan tromgeroffel en ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download