AFWIJZENDE PARTNERS ZIJN SPANNEND

Leestijd: 2 minuten. Waarom vinden we afwijzende of vermijdende partners zo aantrekkelijk? Dit kan komen doordat hun gedrag uitdagend is voor je ego. Liefde die beschikbaar en gezond is, vind je saai, terwijl de aantrek-afstoot dynamiek veel spannender is.

Het deel in je dat moet werken voor liefde en zichzelf moet bewijzen wordt aangesproken. Je moet bewijzen dat je lief en waardevol bent. Dat je zo bijzonder bent dat je iemands gedachten of gedrag kunt veranderen. Het is opwindend om te voelen en tegelijk heel uitputtend.

Alleen zijn maakt je bang

Wanneer jij jezelf in de steek laat voor iemand die je niet verdient, dan lijdt je innerlijke kind. Het gevoel dat je alleen bent maakt je bang. Maar het is echt goed om weg te lopen, als je hart niet wordt gekoesterd, gerespecteerd en gesteund.

We hebben allemaal weleens een slechte dag, waarop we onaardig, negatief of niet zo gezellig zijn, maar dat is geen reden om dan geen liefde te ontvangen. Je verdient iemand die van je houdt gewoon om wie jij bent.

afwijzende partner

Als je constant op je tenen moet lopen, weet dan dat dit geen liefde is. Je verdient iemand die van je houdt, ook op de moeilijke dagen. Je verdient iemand die de relatie ook als “heilig” beschouwt. Elke keer dat je achter iemand aan gaat om je liefde te geven, besef dan dat dit een onvervulde interne behoefte aan liefde is van je innerlijke kind.

Jij bent meer waard

Je hebt geen partner nodig die je wonden bloot te legt en ze vervolgens niet samen met jou wil genezen. Ook heb je geen partner nodig die al je onzekerheden opwekt, door je als een bijzaak te behandelen, wegloopt, de relatie telkens verbreekt, of door intimiteit te vermijden.

“I don’t want anyone who doesn’t want me” – Oprah Winfrey

Het voelt onveilig en onnatuurlijk om dit type relatie los te laten, omdat je een oud patroon doorbreekt. Je verwart deze dynamiek met liefde. En ja, waarschijnlijk vind je liefde die niet triggert “saai”. Maak je geen zorgen, dit is normaal.

Leer het onbekende kennen

Ga het aan! Maak het onbekende gevoel bekent, want dit is echte liefde. Als je daar doorheen gaat, ben je aan het genezen. Om te genezen, moet je dus oefenen om gezonde liefde binnen te laten. Genezing vindt plaats als jij je patroon en verslaving voor destructieve relaties verbreekt. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Goede communicatie

REGELS VOOR EEN GOEDE COMMUNICATIE

Wat geeft de meeste relatie problemen denk jij? Veel mensen ...
Beschikbaar in een gesprek

BEN JIJ BESCHIKBAAR IN EEN GESPREK?

Met zijn allen praten we nog veel vanuit ons ego, ...
Vader

DE PROJECTIES VAN JE VADER

De onbewuste pijn, schaamte en trauma’s die je vader heeft ...
Worsteling

DE WORSTELING VAN VERBINDEN

Als een baby ter wereld komt heeft hij de worsteling ...
Je partner accepteren

KUN JIJ JE PARTNER ACCEPTEREN?

Eigenlijk kunnen we stellen dat wat we niet kunnen veranderen, ...
je wordt afgewezen

HEB JIJ DOOR DAT JE WORDT AFGEWEZEN?

Heb jij altijd door dat je wordt afgewezen? Of komt ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download