ADEMOEFENINGEN – MAX STROM

Als je ontspannen bent, heb je een rustige buikademhaling en als je gestrest bent merk je dat ook aan je adem. Er is een sterk verband tussen je ademhaling en stress. Bij een buikademhaling kan je lichaam optimaal functioneren, maar zodra er stress optreedt, heeft dit gelijk een nadelig effect.

Verhoogde kans op angst en depressie

Bij stress word je kortademig en gaat hij meer naar je borst. Hoe langer en hoe vaker je een borstademhaling hebt, hoe moeilijker het voor je lichaam is om goed te kunnen functioneren. En misschien wist je dit nog niet, maar als je langere tijd niet goed ademt, heb je een verhoogde kans angst en depressie.

“My mission is to help people remember who they are and what they are capable of and to provide tools that will empower them to live a more meaningful life” – Max Strom

De Amerikaanse yoga- en meditatie docent Max Strom staat bekend om zijn ademwerk en hij wordt gezien als een nieuwe grote inspirator op het gebied van persoonlijke transformatie. Ook heeft hij de Inner Axis methode ontwikkelt. Deze methode helpt mensen met angst, depressie, PTSS en slaapproblemen door middel van ademhalingsoefeningen en lichaamshoudingen.

Ademoefeningen Max Strom

Als je om je heen kijkt, zie je dat er een grote angst heerst over de wereld. Veel mensen zijn boos, verdrietig of bang voor wat er gaande is en nog komen gaat. Ademoefeningen die je zelf kunt doen om je lichaam weer meer innerlijke rust te laten ervaren, delen we hieronder.

Omgaan met angst en woede

Oefening: “Ga op je rug liggen met je handen op je buik. Bij elke inademing zet je de bovenbuik uitzetten en wanneer je uitademt, gaat hij weer zakken. Als je angst of woede voelt, zal na twee minuten door deze rustige ademhaling de stress zakken”

– Max Strom

Omgaan met verdriet

Oefening: “Ga op een stoel zitten met een rechte rug, of op een kussen op de vloer, als je verdrietig bent. Leg je handpalmen voorzichtig op de zijkant van je ribben. Als je diep inademt in de onderkant van jouw longen, zetten de zijribben uit en bewegen je handen. Adem in zodat je je longen vult en je ribbenkast zich in alle richtingen strekt. Deze manier van ademen zal je helpen om te huilen, wat belangrijk is als je verdriet voelt. Je kunt tranen wel willen tegenhouden, maar dan zal het op een andere manier naar buiten komen”.

– Max Strom

TED-talk

Tot slot nog een TED-talk waarin Max Strom, die al 20 jaar ademwerk en ademoefeningen heeft gegeven, zijn inzichten in de genezende kracht van de adem onthult. Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Sjamanen drum

DIEPE MEDITATIE – SJAMANEN DRUM

Een mooie effectieve, diepe meditatie is de meditatie met een ...
Projectiemechanisme in de praktijk

HET PROJECTIEMECHANISME IN DE PRAKTIJK – KAREN M. HAMAKER ZONDAG

In het boek 'Projectiemechanisme in de praktijk' legt Karen stap ...
becoming animal

BECOMING ANIMAL – DAVID ABRAM

Misschien ken je ook het eerste boek van David Abram, ...

639 HZ VOOR ECHTE LIEFDE

In verschillende culturen worden al eeuwenlang de helende tonen van ...
The Spell of the Sensuous

THE SPELL OF THE SENSUOUS – DAVID ABRAM

Ecoloog en filosoof David Abram onderzoekt met grote nieuwsgierigheid en ...
Een klein gebaar

KORTE FILM – EEN KLEIN GEBAAR

In dit korte filmpje zie je wat een klein gebaar ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download