5 PRINCIPES – WAYNE DYER

Wayne Dyer deelt 5 princeps waar je leven een stuk makkelijker van zal worden. Hieronder zullen we drie van de vijf kort toelichten. Als je kijkt naar alles wat er vandaag gebeurt als dingen die je overkomen, dan ben je meer geneigd om kwaad of geïrriteerd te zijn. Je krijgt een snelheidsboete, je staat vast in de file, of iemand rijdt tergend langzaam voor je.

Kijk anders volgens Wayne Dyer

Je eerste reactie kan zijn om te denken, waarom overkomt mij dit vandaag? Maar Wayne Dyer vraagt je gebeurtenissen te zien als dingen die voor jou gebeuren. Het klinkt misschien wat vergezocht, maar als je alleen naar de positieve kanten kijkt, zul je ervaren dat je meer controle ervaart over je leven.

‘You cannot always control what goes on outside. But you can always control what goes on inside.’

Wayne Dyer

Er is geen gerechtvaardigde wrok naar misbruikers, mensen die je hebben verlaten, bedrogen, of je pijn hebben gedaan. Wrok ervaren zal je altijd schaden en een gevoel van wanhoop creëren. Wayne gebruikt het voorbeeld van een slangenbeet. Hij legt uit dat er in de geschiedenis nog nooit iemand is gestorven aan de daadwerkelijke slangenbeet; het is het gif dat door je lichaam stroomt dat je doodt. De wrok die we koesteren is dat gif. Schuld en haat is dat vergif.

Laat het los

Stel je voor dat een collega iets te veel complimenten heeft gekregen voor een project waar jij veel aan gedaan hebt. Nu gaat die ander met alle eer er vandoor. Wayne leert je om het los te laten, het is vergif. Je hebt geen tijd om zoiets kleins je dag of week te laten verpesten.

Wat denk je?

Het derde punt is ‘Wat je denkt, is wat je wordt’. Als je eenmaal begrijpt dat wat je denkt, is wat zich uitbreidt, word j voorzichtig met waar je aan denkt. Het is niet gemakkelijk, maar zodra negatieve gedachten beginnen te komen, probeer je dan opnieuw te concentreren op dankbaarheid en wat je wel in je leven wilt manifesteren.

‘If you don’t make peace with your past, it will keep showing up in your present.’

Wayne Dyer

Kun je het niet helpen om allerlei doemscenario’s te verzinnen voor de toekomst? Dat is niet slim, omdat je hiermee juist focust op wat je niet wil en dat dan gaat gebeuren. Wees voorzichtig met wat je denkt, want het zal op je stoep verschijnen, goed of slecht. Lees hieronder ook wat de overige twee punten zijn en luister in de video naar Wayne zelf.

5 principes van Wayne Dyer

  1. Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt.
  2. Er is geen gerechtvaardigde wrok
  3. Wat je denkt, is wat je wordt
  4. Sta open voor alles en hecht aan niets
  5. Sterf niet met muziek nog in je.

Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Life in a day

DOCUMENTAIRE – LIFE IN A DAY

'Life in a Day' is een documentaire die de diversiteit ...
Spiegel im Spiegel

SPIEGEL IM SPIEGEL – ARVO PÄRT

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt is een muzikaal meesterwerk ...
Eurielle Carry me

CARRY ME – EURIELLE

'Carry me' van Eurielle is een prachtig muziekstuk dat je ...
Kitbull

KORTE FILM – KITBULL

Kitbull is geregisseerd door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn ...
Adagio for Strings

ADAGIO FOR STRINGS – SAMUEL BARBER

Adagio for Strings van Samuel Barber is een compositie die ...
Free Solo

DOCUMENTAIRE – FREE SOLO

Free Solo uit 2018 vertelt het opmerkelijke verhaal van Alex ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download