4 MANIEREN OM MET AFWIJZING OM TE GAAN

Leestijd: 2 minuten.

1. Ze zijn niet met jou bezig. Dit kan inderdaad niet zo leuk klinken, maar toch is dit echt de waarheid. Mensen denken meer aan zichzelf dan aan jou, dat is gewoon de realiteit. Want wees eens eerlijk, jij denkt toch eigenlijk ook voornamelijk aan wat jij wil en waar jij mee bezig bent?

Als je onzeker bent, ben je geneigd te denken dat anderen meer aandacht aan jou besteden dan ze in werkelijkheid doen. Deze gedachte, of misschien wel overtuiging, kan veel angst veroorzaken. Jij bent gaan geloven dat anderen naar je kijken en je beoordelen, maar dat is dus eigenlijk niet waar. En natuurlijk zijn er altijd mensen die een oordeel over je zullen hebben. Ze zijn het alleen daarna direct weer vergeten en met zichzelf bezig. Als je dit gaat beseffen, kan dat heel bevrijdend zijn en rust geven.

2. Wat er ook gebeurt, accepteer jezelf. De angst voor afwijzing heeft te maken met een laag zelfbeeld. Als je een laag gevoel van eigenwaarde hebt, heb jij een gebrek aan zelfliefde en accepteer jij jezelf niet. Je bent niet in verbinding met wie je werkelijk bent. Als jij aan de slag gaat met zelfacceptatie, zul je zien dat de angst voor afwijzing verdwijnt. Focus je niet meer op wat anderen van je denken, wat denk jij van jezelf? Voer eens een goed gesprek met jezelf.

“Be proud of who you are, and not ashamed of how someone else sees you”

afwijzing

3. Iedereen is bang voor afwijzing. Niet alleen jij hebt er last van, wij allemaal. Ook de mensen waarvan jij denkt dat ze het allemaal voor elkaar hebben, zijn bang voor afwijzing. Een van de grootste misvattingen, is jouw overtuiging dat je er alleen voorstaat. Er zijn zelfs verhalen die beweren dat voor veel mensen de angst voor in het openbaar spreken, groter is dan de angst voor de dood. Wat zegt dat over de angst voor afwijzing?

“When you have confidence, you can do anything.”– Sloane Stevens

4. Het oordel van de ander weerspiegelt zijn of haar onzekerheid. Wat een ander over je zegt, heeft alles te maken met de ander en niet zoveel met jou. Mensen hebben de neiging om hun onzekerheden op jou te projecteren, nog een goede reden dus om kritiek niet persoonlijk op te vatten. Zeg zelf; “als jij gelukkig bent, waarom zou je dan een ander bekritiseren?” Auteur: Madeleine van Mourik.

Leuk artikel? Deel het!

Waardevol artikel?

Elke maand worden er ongelooflijk veel uren vrijwillig gestoken in het schrijven, bewerken en beheren van de Bindu website. Haal jij inzicht, steun, herkenning of persoonlijke groei uit de artikelen en wil je ons daarvoor bedanken, of wil je ons ondersteunen? Overweeg dan een donatie. 

Bedrag

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

Gerelateerde artikelen

Charlie Chaplin

TOEN IK VAN MEZELF BEGON TE HOUDEN

Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in ...
Relatie met je moeder

DE INVLOED VAN DE RELATIE MET JE MOEDER

De eerste relatie die je hebt met een vrouw, is ...
KRACHT

KRACHT, HEB JIJ HEM WEGGEGEVEN?

We leven in een universum wat gebaseerd is op 'de ...
Soms voelen we ons

SOMS VOELEN WE ONS …

Soms voelen we ons eenzaam, nietomdat we alleen zijn, maar ...
giftige mensen

GIFTIGE MENSEN, HOE HERKEN JE ZE?

Je hebt vast wel eens gehoord van de term "giftige" ...
Toekomstige relatie

HOE KOMT HET DAT DE RELATIE TUSSEN OUDER EN KIND JE TOEKOMSTIGE RELATIES VORMT?

De liefdes partners die jij in je volwassen leven aantrekt, ...

Schrijf je in voor onze

NIEUWSBRIEF!

download